Koti-Kajaani

Uutisten viikko haastaa torjumaan väärän tiedon levittämistä – Koti-Kajaani kannustaa kouluja lähettämään mielipiteitä

Mediakasvatus

Koulujen ja uutismedian yhteistä mediakasvatusviikkoa vietetään tänä vuonna ensi kertaa Uutisten viikko -nimellä. Aiemmin teemaviikko on tunnettu Sanomalehtiviikkona.

Tänä vuonna viikon kampanjan, Väärä tieto leviää nopeammin kuin mikään virus , keskiössä on luotettavan tiedon ja vastuullisen journalismin merkitys. Uutisten viikko haastaa siis torjumaan väärän tiedon leviämistä ja ottamaan selvää, mikä on totta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uutismedian liitto tarjoaa uutismediakasvatuksen verkkosivuilla oppimateriaaleja, joita koulut voivat käyttää opetuksessaan. Vapaasti hyödynnettävä materiaali avaa juttutyyppejä sekä journalistisen kerronnan muutosta digiajassa ja lisää ymmärrystä siitä, mitä journalismi on. Materiaali on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle.

Koti-Kajaani kannustaa lapsia ja nuoria kirjoittamaan mielipiteitä, joita kaupunkilehti julkaisee Uutisten viikolla 1.-5. helmikuuta.

Mielipide voi olla kirjoitus, kuva, video tai piirros. Myös kokonaiset koululuokat voivat toimittaa lehdelle materiaaleja yhdessä. Aiheena voi olla mikä tahansa. Lapset ja nuoret voivat esimerkiksi haastaa tulevia kuntavaaliehdokkaita kotikuntansa kehittämisessä. Mitä pitäisi tehdä, että kotikaupunki olisi entistä viihtyisämpi.

Aineistoja voi lähettää Koti-Kajaaniin torstaihin 28. tammikuuta mennessä osoitteeseen kk.toimitus@koti-kajaani.fi. Lisätietoja antaa päätoimittaja Tiina Suutari tiina.suutari@koti-kajaani.fi tai 0407467475.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uutisten viikko 1.-5.2.2021. Oppimateriaalit: www.uutismediakasvatus.fi/uutistenviikko/

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä