Paikallisuutiset

Etätyösuositus jatkuu Kainuussa lokakuun loppuun – valtakunnallinen suositus päättyy tänään

Ministeriöt: Koronavirukselta suojautuminen on edelleen huomioitava läsnätyön lisääntyessä.

Etätyösuositus jatkuu Kainuussa lokakuun loppuun saakka, vaikka valtakunnallinen suositus päättyykin perjantaina. Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö esittivät syyskuun lopulla etätyösuosituksen päättämistä lokakuun 15. päivänä.

Ministeriöiden arvio tuolloin oli, että tähän päivään mennessä rokotuskattavuus olisi lähellä valtioneuvoston asettamaa tavoitetta.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä päätti alkuviikosta pitää maakunnan koronavarotoimia koskevat suositukset voimassa. Kainuussa koulujen maskisuositus päättyy 22.10. ja yleinen etätyösuositus 31.10. Niin sanotuissa matalan riskin tapahtumissa maskisuositus päättyy 22.10, mutta keski- tai korkeariskisissä tilanteissa suositus jatkuu toistaiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Valtakunnallisen suosituksen päättyminen merkitsee alueellisten suositusten alkamista. Todettiin, että rokotuskattavuduen vielä laahatessa ei ole syytä muuttaa linjausta vaan se jatkuu tämän kuun loppuun, kertoo Kainuun pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Aiemmin valtakunnallisen suosituksen oli suunniteltu päättyvän lokakuun alkuun mennessä. Ministeriöiden mukaan suosituksen jatkaminen antoi työpaikoille mahdollisuuden "joustavaan siirtymiseen lisääntyvään etä- ja läsnätyön yhdistämiseen yhteistyössä henkilöstön kanssa".

Ministeriöt käyttivät ratkaisussaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Työterveyslaitoksen arviointeja.

Kuhmo-talossa maskipakko jatkuu

Kuhmo-talon hallitus on päätti torstaina, että Kuhmo-talon tilaisuuksissa on toistaiseksi voimassa kaikkia yli 12-vuotiaita koskeva maskipakko.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maskipakkoa ei poisteta yleisen maskisuosituksen poistuessa. Maskin tai koko kasvot peittävän visiirin käyttöä edellytetään molemmissa Kuhmo-talon saleissa koko tilaisuuden ajan.

Koronapassi otetaan Kuhmo-talossa käyttöön, jos Kainuuseen julistetaan yleisötilaisuuksien rajoituksia. Silloin talossa voidaan jatkaa toimintaa normaalisti, mutta saliin pääsee vain maskin tai visiirin kanssa ja henkilöllä täytyy olla voimassa oleva koronapassi.

Kaikki Kuhmo-talon yleisötilaisuutemme kuuluvat koronan riskikartoituksen mukaan vähäriskisiin tapahtumiin. Siksi Kuhmo-talo on poistanut katsomosta aiemmin käytössä olleet turvaetäisyydet. Tilannetta luonnollisesti tarkkaillaan ja jos koronatilanne muuttuu, otetaan turvavälit jälleen käyttöön, tiedottaa Kuhmo-talo.

Lisäksi Kuhmo-talossa toivotaan, että yleisö saapuu paikalle vain terveenä ja oireettomana ja kiinnittää huomiota hyvään käsihygieniaan. Järjestyksenvalvojat voivat puuttua asiaan, jos henkilö vaikuttaa selvästi flunssaiselta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä