Kotimaa

Kahta 16-vuotiasta syytetään taposta ja ryöstöstä Helsingin Vallilassa – syytteet nostettu myös Tampereen ja Loimaan rikoksista

Toinen nuorista epäillyistä oli kuulustelujen ajan vangittuna Tampereen syksyisen puukotuksen vuoksi.

Syyttäjä on nostanut syytteen taposta ja törkeästä ryöstöstä, jotka tapahtuivat Helsingin Vallilassa 31. lokakuuta viime syksynä. Syyte on nostettu kahta 16-vuotiasta nuorta vastaan.

Surmateko tapahtui kello yhden aikaan yöllä Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä. Uhri oli vuonna 2001 syntynyt mies. Hän kuoli vammoihinsa sairaalassa. Uhrin ja epäiltyjen yöllinen tapaaminen liittyi todennäköisesti huumeisiin.

Toinen 16-vuotiaista epäillyistä oli jo aiemmin syksyllä epäiltynä puukotuksesta, joka tapahtui Tampereella lokakuun alussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Epäilty oli ollut vangittuna kuulustelujen ajan. Niiden jälkeen hänet vapautettiin ja määrättiin matkustuskieltoon, jota hän rikkoi samana päivänä kun Vallilan puukotus tapahtui.

Syyttäjälaitoksen maanantaisen tiedotteen mukaan syyttäjä on nyt nostanut syytteen myös Tampereella ja Loimaalla 3. lokakuuta tapahtuneista rikoksista: tapon yrityksestä, törkeästä ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta, näpistyksestä ja liikennerikoksista.

Syyte on nostettu yhtä 16-vuotiasta ja kahta 15-vuotiasta nuorta vastaan.

Lisäksi syyte on nostettu Helsingissä 17. toukokuuta tapahtuneesta ryöstöstä. Tässäkin tapauksessa vastaajina on kaksi 16-vuotiasta nuorta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asian pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 29. tammikuuta eli ensi viikon perjantaina.

Asian pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikon perjantaina.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä