Paikallisuutiset

Kainuussa kuusi uutta koronatartuntaa – tilaisuuksiin vain terveenä

Kainuussa on todettu torstaiaamuun mennessä uusia koronatartuntoja, nyt myös Kajaanin ulkopuolella

Kajaanissa on paljastunut kaksi uutta koronatartuntaa jo karanteenissa olevilla henkilöillä, jotka liittyvät laajempaan ryppääseen.

Kuhmossa on kaksi tartuntaa, joista toinen on ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä ja liittyy keskiviikkoiseen tapaukseen. Suomussalmella on myös todettu kaksi tartuntaa. Näistä neljästä henkilöstä kolme on ollut jo aiemmin karanteenissa, eikä jatkoaltistuksia ei ole tiedossa. Kainuun sote odottaa, että karanteenissa olevilla ilmaantuu lisää tartuntoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuussa koronaviruksen ilmaantuvuus on 51,4 (per 100 000 as / 14 vrk). Kainuu on edelleen perustasolla lukuun ottamatta Kajaania, joka on kiihtymisvaiheessa.

Turvavälien ja kasvomaskien käyttöä suositellaan vahvasti

Sote suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Matkaillessa on noudatettava varovaisuutta ja paikallisia ohjeistuksia.

Kesätapahtumissa, konserteissa ja vastaavissa tilaisuuksissa järjestäjien on huolehdittava turvallisuudesta ja varmistettava, että lähikontakteja voidaan välttää. Yleisöllä on oltava mahdollisuus käsihygieniaan sekä tehdä muita tartuntoja ehkäiseviä toimia.

– Tartuntojen vähentämisessä kontaktien rajoittaminen on avaintekijä. Suuremmissakin joukoissa on hyvä pysytellä omassa porukassa, jotta altistumismahdollisuuksia olisi vähemmän. Tapahtumajärjestelyissä näihin tulee kiinnittää erityistä huomiota, esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuksia riittävän väljään osallistumiseen ja yleisöä ohjeistamalla, kehottaa vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola Kainuun soten tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Isoja yleisötapahtumia on Kainuussa käynnissä. Kajaanissa on menossa Runoviikko ja perjantaina alkaa Lammen Loiskeet -festivaali. Kuhmossa käynnistyy sunnuntaina Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali.

Kajaanin kaupunki seuraa koronavirustilannetta ja noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeistuksia. Kajaanin kaupunki muistuttaa, että jokaisen on tehtävä osansa, jotta tilanne ei pääse huonommaksi.

– Tartuntojen vähentämisessä kontaktien rajoittaminen ja ohjeiden noudattaminen on avaintekijä. Tilaisuuksiin tullaan vain täysin terveenä. Kun liikut kaupoissa, tapahtumissa ja ravintoloissa niin huomioi muut ihmiset ja käytä maskia, korostaa kaupunginjohtaja Jari Tolonen ja vetoaa jokaisen vastuullisuuteen toimia annettujen ohjeiden mukaan.

Sote korostaa, että koronatestiin pitää hakeutua matalalla kynnyksellä, mikäli koronaan viittaavia oireita esiintyy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajanvarauksen voi tehdä Kainuun Omasoten kautta tai esimerkiksi KAKS:n testiajanvarauksesta 040 165 0020, joka on avoinna päivittäin klo 8 - 19

Edit: Juttua päivitetty kello 13.29.

Edit. Jutun kieliasua muokattu kello 14.49.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä