Paikallisuutiset

Kainuussa yksi uusi koronatartunta – rokotusaikoja runsaasti vapaana Omasotessa

Kainuussa on vahvistunut yksi uusi koronatartunta, jonka yhteys viime tiistain tartuntaryppääseen on mahdollinen.

Kainuun sote kertoo, että torstaina kerrottu hoitajatartunta oli kotisairaala Aliisan työntekijällä eikä kotisairaanhoidon kuten aiemmin sote kertoi.

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 26,4/100 000 edellisen kahden viikon ajalta. Kainuu on edelleen perustasolla, eikä uusia rajoituksia ole tulossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotusaikojen varaukset Omasotesta

Kainuussa rokotusvuorossa ovat kaikki 1956 tai sitä ennen syntyneet ja lisäksi riskiryhmään 1 kuuluvat 1975–2005 syntyneet sekä riskiryhmään 2 kuuluvat 1957–1971 syntyneet henkilöt sekä kaikki samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.

Rokotusaika kehotetaan varaamaan ensisijaisesti Omasote -palvelun kautta, josta rokotusaika on mahdollista saada jopa samalle päivälle. Rokotusaikoja on runsaasti vapaana. Esimerkiksi perjantaina kello 13–16 vapaana oli 30 rokotusaikaa ja ensi tiistaina yli 130 rokotusaikaa.

Sen sijaan puhelinpalvelun takaisinsoitossa on tällä hetkellä noin 1 500 puhelua ja takaisinsoittoviive keskimäärin 3 päivää. Rokoteaineen valinnan mahdollisuudesta 1.5. alkaen sote kertoo ensi viikolla.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Pasi Eskolan mukaan tapausten määrä laskee koko Suomessa suotuisasti. Myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ilmenee kuitenkin tartuntaketjuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ei siis voi tuudittautua, että tilanne korjaantuisi itsestään ilman toimenpiteitä, Eskola tähdensi avin tiedotteessa.

Rajoituksia voidaan epidemiatilanne huomioiden purkaa hallituksen strategian mukaisesti asteittain seurantajaksoissa.

Enintään 20 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa 2.5. saakka

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat rajoitukset (10 henkeä) ja Kainuussa (20 henkeä) säilyvät viikon ajan ennallaan 2.5. asti. Suotuisimmassa tilanteessa voidaan harkita enintään 50 hengen kokoontumisrajoitukseen palaamista 3.5. alkaen, jos hyvä kehitys jatkuu Pohjois-Suomessa.

Koronarokotukset jatkuvat Kainuussa 1946 syntyneille ja sitä vanhemmille. Sen sijaan alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset on keskeytetty, kun THL päätti perjantaina Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä