Paikallisuutiset

Kaksin koronatilanne helpottuu – keskiviikkona 117 tartuntaa

Kainuussa todettiin keskiviikkona 117 positiivista koronatestitulosta. Tartunnanjäljityksessä ei ole tällä hetkellä merkittävää viivettä.

Tällä hetkellä Kaksin pandemiaosastolla on 10 koronapotilasta. Osa potilaista on kotiutumassa tai siirtymässä jatkohoitoon, joten sairaalahoidon tilanne näyttää tällä hetkellä helpottuvan, Kainuun sote kertoo tiedotteessaan.

Hoito- ja hoivalaitoksissa todetaan edelleen tartuntoja, jonka vuoksi on tärkeää huomioida varotoimet sekä rajoittaa vierailuja vain välttämättömiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten henkilöstössä sairauspoissaoloja oli eilen 163, joista koronan vuoksi 36. Hankalin tilanne on ikäihmisten palveluissa. Henkilöstösiirtoja ja toiminnan muutoksia tehdään edelleen kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon ja palveluiden turvaamiseksi.

Eilen raportoiduissa koronaluvuissa oli virheitä. Vahvistetun tartuntatautirekisterin mukaan koronatartunnat vähenivät edelliseen viikkoon verrattuna noin 10 prosenttia. Viikolla viisi tartuntoja todettiin 729, kun viikkoa aiemmin määrä oli 806.

Tartuntatrendi on ollut laskeva edeltävän kolmen viikon ajan. Korkeimmillaan koronatartuntoja oli 1000 tammikuun toisella viikolla.

Koronatestausmäärät ovat vähentyneet omikron-epidemian helpottuessa. Kajaanissa Rajakadun koronatestiasema on suljettu ja Kaksin drive-in-testaus jatkaa normaalisti päivittäistä toimintaa. Kunnissa koronatestaus palvelee terveysasemilla arkipäivisin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueellisen arvion mukaan epidemiatilanne edellyttää edelleen tehostettuja toimia suositusten ja viranomaismääräysten noudattamisessa. Kainuun sote jatkaa toistaiseksi tehostettua valmiutta.

Kainuussa on voimassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys tilojen käyttöä koskien (TtL 58d) sekä Kainuun soten suositukset asukkaille ja alueella oleskeleville.

Vaikka Stora Enson tartuntaryväs rauhoittuukin, oululaisten muiden koronatartuntojen määrä jatkuu korkeana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä