Kulutusluottojen vertailu voi tuottaa tuntuvia säästöjä

Suomalainen lainavertailupalvelu Omalaina.fi auttaa sinua säästämään rahaa kulutusluotoissa. Palvelussa voit kilpailuttaa kaikki kulutusluotot 100–60 000 euron välillä. Omalaina ei itse myönnä lainoja vaan auttaa kuluttajaa kulutusluottojen vertailussa.

Tehtyäsi lainahakemuksen palvelussamme, Omalaina lähettää sen jopa yli 30 luotonmyöntäjälle. Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät sinulle sitten räätälöityjä lainatarjouksia, jotka sijoitetaan vuosikoron mukaan alimmasta suurimpaan. Näin voit helposti vertailla saamiasi lainatarjouksia.

Kenen kannattaa hakea kulutusluottoa?

Jos olet unelmoinut esimerkiksi matkustamisesta tai mökin remontoimisesta, kulutusluotto voi olla hyvä tapa rahoittaa hankintasi. Kulutusluoton avulla voit toteuttaa niin isot kuin pienetkin unelmasi. Kulutusluotto voi tarjota myös joustoa erilaisiin kiireellisiin menoihin, kuten autohuoltoihin ja muihin yllättäviin tarpeisiin.

Kulutusluotto on hyvä ratkaisu silloin, kun tarvitsee rahaa kiireellisesti. Kulutusluottoa ei kannata hakea asuntolainaksi, koska kulutusluottojen korot ovat tyypillisesti perinteisiä pankkilainoja suuremmat ja niiden takaisinmaksuajat ovat pankkilainoja lyhyemmät.

Kulutusluottoa ei myöskään kannata hakea, jos sinulla on paljon muita lainoja tai velkoja maksettavana.

Kulutusluottojen korot ja muut kulut

Kulutusluottojen korot ja niihin liittyvät muut kulut vaihtelevat lainan sekä pankin tekemän maksukykyarvion perusteella. Yleisesti ottaen kulutusluottojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa, mutta tämä riippuu lopulta lainantarjoajasta.

Rahoitusyritysten riskeihin perustuvasta hinnoittelusta johtuen korot vaihtelevat myös hakijakohtaisesti. Täytä lainahakemuksesi siis huolella saadaksesi parhaan mahdollisen luoton. Mitä tarkemman kuvan pankki saa tilanteestasi, sitä todennäköisemmin saat lainan hyvillä ehdoilla.

Omalainassa lainojen korot alkavat 4 prosentista ja voivat nousta pankin sekä hakijan mukaan aina 20 prosenttiin asti. Jos tarkasteluun otetaan esimerkiksi 10 000 € kulutusluotto, on sen korko yleensä 5–15 % välillä. Suurempien luottojen kohdalla korko jää useimmiten kuitenkin korkeintaan 10 %:iin.

Lainantarjoajan tulot muodostavat pitkälti lainan lopullisen koron, minkä vuoksi korot vaihtelevat lainasumman mukaan. Pienempien luottojen suuremmat korot eivät kuitenkaan kerrytä asiakkaalle yhtä paljon maksettavaa kuin suuremmat kulutusluotot.

Esimerkiksi 1 000 € kulutusluotto vuoden takaisinmaksuajalla kerryttää suurimmalla 20 % korkoprosentilla kuluja 111,5 euroa. Koron ollessa 10 % kuluja kertyy puolestaan 55,04 euroa.

Suurempien luottojen kohdalla korkojen vaikutus on siis paljon suurempi ja vertailun avulla saavutettavat säästöt voivatkin kohota jopa useisiin satoihin euroihin yksittäiselle lainalle.

Hae kulutusluottoa netistä – 4 vinkkiä lainanhakuun

Vaikka lainaa on todella helppoa saada tänä päivänä, lainan hakemisen yhteydessä kannattaa seurata tiettyjä vaiheita, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Näin voit hakea lainaa netissä:

Vertaa kulutusluotot

Lainanhaku kannattaa aloittaa lainojen kilpailuttamisella ja vertailemisella. Ensimmäinen sinulle tarjottu laina on harvoin paras mahdollinen

Luo budjetti

Ennen lainan hakemisen aloittamista on syytä laatia budjetti. Budjetti auttaa sinua seuraamaan menojasi ja valitsemaan sinulle sopivan takaisinmaksuajan.

Käy lainaehdot läpi

On erittäin tärkeää, että luet lainaehdot huolella läpi ennen sopimuksesi allekirjoittamista. Näin tiedät, varmasti mihin sitoudut allekirjoitettuasi sopimuksesi.

Hae luottoa

Päätettyäsi minkä lainan haluat valita, voit allekirjoittaa lainasopimuksen. Saat rahat tilillesi usein jo samana päivänä, kun hait lainaa.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Vaikka kulutusluottojen saaminen on paljon helpompaa kuin esimerkiksi tavallisesti pankkilainojen, ei kulutusluottoakaan myönnetä jokaiselle hakijalle. Luotonmyöntäjät edellyttävät hakijoiltaan yleensä ainakin seuraavia asioita:

Henkilötietoja

18 vuoden ikää

Rekisteröity osoite Suomessa

Sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Jos täytät nämä vaatimukset, voit hakea palvelussamme kulutusluottoa johtavilta suomalaisilta ja ulkomaalaisilta rahoitusyhtiöiltä. Luoton hakeminen Omalainan kautta vie vain muutamia minuutteja ja saat rahat tilillesi usein jo samana päivänä.