Mielipiteet

Lukijan mielipide: Missä on Kajaanin poliittinen johtajuus?

Kajaanin hallintosäännön mukaa kaupunginvaltuusto on suurin vallankäyttäjä. Kaupungin johtaminen perustuu kuntastrategiaan, taloussuunnitelmaan, talousarvioon sekä muihin valtuuston päätöksiin. Valtuusto vastaa kaupungin toiminnasta ja taloudesta, käyttää kaupungin päätösvaltaa.

Kajaanin valtuuston puheenjohtajan tehtävänä on vastata tuloksellisesta ja vastuullisesta valtuustotyöskentelystä sekä seurata kaupunkistrategian toteutumista.

Nyt jos koskaan tarvittaisiin todellisia poliittisia johtajia ja tien näyttäjiä!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensi vuoden alusta sote-kustannukset siirtyvät valtion budjettiin.

Valtuustoryhmät voivat milloin tahansa kertoa näkemyksistään kansalaisille kaupungin tulevaisuuden suunnasta. Kaupungin tulevaisuus tehdään resurssien oikealla kohdentamisella, me kehitämme järkevästi -asenteella ja sopeuttamalla menot tuloihin.

Vastuullisesti ajattelevia kansalaisia ei naurata terveyspalvelujen heikko saatavuus, suuret valtion ja kuntien velat, jonot lähes kaikkeen julkishallinnon palveluihin ja hyvinvointivaltion irvikuva: leipäjonot. Samat henkilöt pyörivät eduskunnassa sekä hyvinvointialueen ja kuntien päättävissä elimissä. Eikä heillä ole uskottavaa näkemystä resurssien kohdentamisesta ja talouden kuntoon panemisesta.

Ainakin minulla on vaikea hahmottaa heidän arvovalintojaan, kun joudutaan kaikkia tärkeitä palveluja odottamaan monia kuukausia, jopa vuosi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimin Kajaanin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajana 1997-2000. Silloin jo kävimme kipakkaa keskustelua lääkäripulasta. Samoin 2010-luvun puolivälissä jo käytiin julkisuudessa keskusteluja veroporkkanan käyttöönotosta eläkkeellä olevien houkuttelemiseksi töihin loma- ja ruuhka-aikana.

Tyhjät astiat kolisevat, eivät nuokaan asiat ole politikkojen toimesta edenneet.

Uudistuminen edellyttää uutta ajattelutapaa ja uusia toimintatapoja. Joko vihdoinkin tulevana vuonna koittaisi uudistamisen aika?

Valitettavasti en usko, mutta ennen vaaleja alkaa hillitön omakehu ja katteettomien lupausten valtavyöry!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivo Kyllönen

avoimen demokratian kannattaja

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä