Ulkomaat

Puukotuksia Ranskassa Charlie Hebdon entisen toimituksen lähellä – kaksi toimittajaa loukkaantunut, kaksi epäiltyä otettu kiinni

Toisella uhreista on pahempia, muttei hengenvaarallisia vammoja. Poliisin terrorismin vastainen yksikkö tutkii tapausta. Poliisin mukaan 18-vuotias pääepäilty on syntynyt Pakistanissa. Toinen epäilty on algerialainen.

Pariisissa on tapahtunut puukotusisku perjantaina iltapäivällä.

Hyökkäys tapahtui Charlie Hebdo -lehden entisen toimituksen lähellä, samalla kadulla. Nykyään lehden toimitus sijaitsee salaisessa bunkkerissa. Loukkaantuneet toimittajat eivät työskentele Charlie Hebdossa.

Ranskan pääministeri Jean Castex vahvisti tapahtumat tuoreeltaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyökkäys tapahtui symbolisessa paikassa, Charlie Hebdo -oikeudenkäynnin aikana, Castex kertoi medialle Reutersin mukaan.

Iskussa on loukkaantunut kaksi toimittajaa. Vammat eivät ole hengenvaarallisia. Uhrit olivat olleet tupakkatauolla, kun heidän kimppuun hyökättiin.

Tapahtumapaikalta löytyi pitkä veitsi ja epäilyttävä pakkaus. Pakkauksesta ei löytynyt räjähteitä.

Poliisi sai kaksi epäiltyä kiinni pian puukotusten jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poliisin mukaan päähyökkääjä on 18-vuotias ja syntynyt Pakistanissa. Toinen epäilty on algerialainen.

Poliisin terrorismin vastainen yksikkö on ottanut tapauksen tutkintaansa.

Charlie Hebdon pilakuva suututti muslimit

Charlie Hebdo -lehti julkaisi muslimit raivostuttaneen pilakuvan uudelleen syyskuun alussa samaan aikaan, kun 17 kuolonuhria vaatineiden terrori-iskujen oikeudenkäynti alkoi Pariisissa.

Vuonna 2015 tehdyt iskut kohdistuivat lehden toimitukseen ja juutalaisten kosher-kauppaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oikeudenkäynnissä on ollut syytettyinä 14 henkilöä, joiden katsotaan auttaneen ratkaisevasti iskujen tekemisessä. Kolme syytetyistä ei ole ollut paikalla oikeudessa. Heidän ei uskota olevan enää elossa.

Oikeudenkäynti viivästyi useita kuukausia koronapandemian vuoksi.

Näin aiempi hyökkäys toimitukseen tapahtui

Veljekset Said ja Cherif Kouachi tunkeutuivat tammikuussa 2015 Charlie Hebdon toimitukseen rynnäkkökiväärein aseistautuneina. He ampuivat aulan vahtimestarin ja pakottivat yhden pilapiirtäjistä näppäilemään ovikoodin.

Hetkeä myöhemmin veljekset olivat surmanneet kymmenen ihmistä ja haavoittaneet useita. Satiirilehti oli aiemmin julkaissut Muhammadia kuvaavan pilapiirroksen.

Paetessaan veljekset surmasivat vielä yhden pakoreitille osuneen poliisin.

Seuraavana aamuna poliisi tavoitti Kouachin veljekset Pariisin ulkopuolella sijainneelta teollisuusalueelta. Kahdeksan tuntia kestäneen piiritystilanteen ja laukaustenvaihdon päätteeksi veljekset kuolivat poliisin luoteihin.

Samana päivänä Pariisissa oli toinenkin piiritystilanne. Edellisenä päivänä poliisin liikennetarkastuksen yhteydessä ampunut Amedy Coulibaly hyökkäsi Hyper Cacher -ruokakauppaan ja otti panttivankeja. Coulibaly sai surmansa poliisin rynnäkössä. Viisitoista panttivankia säilyi hengissä, mutta Coulibaly oli ehtinyt sitä ennen jo surmata viisi juutalaista kaupan sisätiloissa.

Isku Charlie Hebdon toimitukseen sai vuonna 2015 aikaan laajoja mielenilmauksia terrorismia vastaan ja sananvapauden puolesta.

Uutista täydennetty tuoreilla tiedoilla 25.9. kello 15.33, 16.24 ja 17.36. ja 19.50

Poliisi tutki Pariisin hyökkäyksen tapahtumapaikkaa perjantaina.
Pariisissa tapahtui puukotushyökkäys perjantaina. Kaksi uhria on hengenvaarassa.
Poliisit ovat pidättäneet kaksi epäiltyä.
Ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa.
Charlie Hebdo -lehden entinen toimitus.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä