Viihde

Raikasta ja sujuvaa kulttuurikeskustelua, vihdoinkin myös tv:n puolella

Kulttuuricocktail Live

★★★ Yle on saanut aiheellisesti kritiikkiä siitä, ettei television puolella ole kulttuuriohjelmaa. Aukkoa on tullut paikkaamaan Kulttuuricocktail Live.

Se on osa Kulttuuricocktail-sisältöä. Verkkojournalismin ja kokeellisen kulttuurijournalismin ryhmänä se aloitti 2015, mutta se on jäänyt aika marginaaliin eikä päässyt suuren yleisön tietoisuuteen. Nyt toivottavasti pääsee.

Kerran viikossa keskustellaan ajankohtaisista ja kiinnostavista kulttuuriaiheista. Kulttuuria lähestytään laajasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Monipuolista keskustelua

Ohjelman juontavat tuoreet ruutukasvot Iida Rauhalammi ja Paavo Häikiö . Ensimmäisessä jaksossa viikko sitten he puhuivat lastenkirjallisuuden sukupuolirooleista kuvittaja Ilja Karsikkaan ja kasvatustieteen tohtori Jaana Pesosen kanssa. Hyviä puhujia, tosin Pesonen toisti turhan usein termiä "binäärinen".

Keskustelu oli monipuolista ja eteni sujuvasti. Puolessa tunnissa ei päästä hirveän syvälle, mutta kivasti he aihetta käsittelivät ja tuulettivat.

Juontajien istuma-asunnot olivat varmaan tarkoituksella suunniteltu sekoittamaan sukupuolisidonnaisia mielikuvia.

Lopuksi juontajat ja vieraat keskustelevat katsojien kanssa Yle Areenan chatissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänä iltana on luvassa keskustelua tärkeästä aiheesta: mitä pandemia ja kriisit tekevät taiteelle ja taiteilijoille. Siitä puhuvat näyttelijä, ohjaaja Tiina Lymi ja taidehistorian professori Anita Seppä .

TV1 klo 20.00 ja Yle Areena

Uuden kulttuuriohjelman juontavat Iida Rauhalammi ja Paavo Häikiö. Tänään keskustellaan siitä, mitä pandemia tekee taiteelle.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä