Viihde

Televisio tänään: Bruce Willis putsaa tuppukylää tiistai-illan gangsteritarinassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivittäin katsottavaa illan tv-tarjonnasta.

Sub klo 21.00

Yle Areena

Yle Teema & Fem klo 21.50

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Last Man Standing

*** Ohjaaja Walter Hill oli karskien perustarinoiden mies. Ei siis ihme, että häntä houkutti filmata uusiksi ja amerikkalaiseksi Akira Kurosawan klassikko Yojimbo vuodelta 1961. Se oli paikallaan sikälikin, että japanilaismestari oli itse saanut innoitusta amerikkalaista lännenelokuvista ja gangsteritarinoista. Jälkimmäisiä edustaa myös Last Man Standing , jossa Bruce Willisin esittämä pyssysankari osuu jengisodan riivaamaan teksasilaiseen tuppukylään. Kieltolain ajat ovat levottomia, joten muukalaisen on helppo heittää bensaa liekkeihin. (USA 1996)

Line of Duty

**** Brittiläisen poliisisarjan kuudes kausi ei sovi vasta-alkajille. Niin monia edellisten kausien tarinanlankoja ja nimiä se tiukkaan tahtiin niputtaa. Jos katsojan pää moista informaatiotulvaa vain kestää, huolehtii taitava käsikirjoittaja Jed Mercurio jälleen tehokkaasta koukutuksesta. Tinkimättömän toimittajan murhatutkimus tuo vastaan rikostutkija Joanne Davidsonin. Kelly MacDonald tulkitsee kahden tulen välissä taiteilevaa poliisia. Martin Compstonin , Vicky McCluren ja Adrian Dunbarin kokenut kolmikko ei petä taaskaan. (Britannia 2021)

Laukaus Kyproksessa

** Suomalaisen rauhanturvaamisen ensimmäinen vuosikymmen alkoi olla täynnä, kun Åke Lindman lähti sillä teemalla Kyprokselle elokuvaa tekemään. Tilanne kahtia jaetulla saarella oli tulenarka, joten monet työvaiheet jouduttiin paikan päällä improvisoimaan uusiksi.

Elokuvan valmiiksi saaminen oli niissä oloissa kyllä uroteko, mutta pientä urhoollisuutta sen katsominenkin vaatii. Jäyhä tarina suomalaisen YK-sotilaan (Lindman) ja kreikkalaisneidon (Monica Vassiliu ) välillä alkaa puuduttaa, vaikka kansojen lähentyminen kaunista onkin. Oltiin massaturismin kynnyksellä, joten paikallistunnelmat arvatenkin innostivat aikalaisyleisöä. (Suomi 1965)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pekka Eronen

Kieltolain aikaan sijoittuvassa toimintaelokuvassa ajelehtiva revolverisankari (Bruce Willis) löytää itsensä keskeltä keskeltä jengisotaa Texasin takamailla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä