Viihde

Televisiossa: Poliitikko päätyy kiipeliin uudessa brittisarjassa

Stonehouse

**** Hunaja-ansa viittaa sanana hyönteis- ja kasvikuntaan, mutta ilmaisua käytetään myös tiedustelun maailmassa. Silloin vaikutusvaltainen poliitikko tai bisnesihminen houkutellaan seksisuhteeseen, jonka seurauksena hän alkaa laverrella salaisuuksia – joko epähuomiossa tai kiristyksen uhrina.

Sellainen on brittisarjassa vastassa tuoretta ministeriä ja perheenisää John Stonehousea Prahassa vuonna 1964.

Tämä ei ehdi edes dobry deniä (hyvää päivää) oppia, kun jo löytää itsensä kaunottaren sängystä, intiimeistä filminpätkistä ja sosialistisen tiedustelun taskusta. Seuraavat vuodet menevät keplotellessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Matthew McFayden on juonitellut viime vuodet herkullisesti Succession -sarjassa,

eikä John Prestonin kirjoittama Stonehouse jää ainakaan siinä lajissa kakkoseksi. Farssimaisen töpeksinnän lomassa on myös siivu tragediaa, mutta en ihmettele yhtään, että Stonehousen tytär on sarjasta mielensä pahoittanut. (Britannia 2023)

Megalodon

Sub klo 21.00

** Haaleiden vesien jännärissä jättimäinen esihistoriallinen hai vainoaa Jason Stathamia ja muita pelastajia. (USA 2018)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Austin Powers – Agentti, joka tuuppasi minua

Kutonen klo 22.05

*** Jay Roachin hittikomedia on – päivän kunnosta riippuen – joko uuvuttavaa meuhkaamista ja naamanvääntelyä tai kutkuttavaa parodiaa James Bondista ja 1960-luvun trendeistä. Mike Myers riehui entistä äänekkäämpää jatkoa kohtalaisesti menestyneelle agenttikomedialleen. Nimihahmo on samettipuvuissa viihtyvä ja mimmien ( Elizabeth Hurley ja Heather Graham ) sylissä viihtyvä nököhampainen agentti, jolla riittää vääntöä kaljun arkkikonnan Dr. Evilin kanssa. Myers esittää molempia – niin kuin siellä täällä muitakin. Jo siksi elokuva tuntuu täyteen tuupatulta, mutta värikkäät puitteet ja irtovitsailun ryöppy vääntävät volumet yhdelletoista. (USA 1999)

kriitikko

C More

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pekka Eronen

Stonehouse (Matthew McFayden) haluaa paeta hänestä itsestään liikkuvia huhuja, jolloin hän saa ajatuksen lavastaa oman kuolemansa ja paeta Australiaan aloittaakseen siellä täysin uuden elämän.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä