Paikallisuutiset

Uusi Nälkämaasta-podcast tarttuu suurpetoihin ja metsäkiistoihin – kuuntele nyt

Miksi Kainuun sudet puhuttavat eduskuntaa myöten?

Kainuun Sanomien uudessa Nälkämaasta -podcastissa erilaiset näkökulmat mahtuvat saman nuotion äärelle. Rönttösten ja nokipannukahvin kanssa tarjolla on koko Suomea puhuttavia aiheita Kainuun sydämestä.

Oulujärven rantamaisemissa sanansa pääsevät sanomaan keskustelijat kiistojen eri puolilta: vieraina on kainuulaisia metsästäjiä ja luonnonsuojelijoita, yrittäjiä ja asukkaita sekä viranomaisia ja tutkijoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kolme ensimmäistä jaksoa keskittyvät susiin ja karhuihin. Mitä suurpetojen metsästyksestä tai haaskaruokinnasta tuumaavat luonnonsuojelija, metsästäjä, luontomatkailuyrittäjä tai Luonnonvarakeskuksen tutkija? Entä miksi Kuhmo on tapahtumien keskiössä valtakunnan pahimmissa suurpetoriidoissa?

Suurpetojen jälkeen käsittelyssä on metsien käyttö. Kainuulaisista metsistä hamutaan puuta teollisuuteen, ja samalla niiden pitäisi riittää maa-alueiksi esimerkiksi tuulivoima- ja virkistyskäyttöön. Metsiin kaavaillut hankkeet aiheuttavat erimielisyyksiä: Asukkaita huolettavat suuret tuulivoimapuistot ja Paltamoon kaavailtu sellutehdas, Kajaanin kaupungin virkistysmetsiin suunnitellut hakkuut suututtavat.

Riittävätkö metsät ja puu kaikkeen?

Maakuntaan mahtuu monenlaisia mielipiteitä suurpedoista ja metsistä, eivätkä rajalinjat ja erimielisyydet aina ole siellä, missä niiden voisi kuvitella olevan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Podcastin ensimmäisessä jaksossa karhujen metsästyksestä ja viime syksyn metsästysluvista keskustelevat Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piirin suurpetovastaava Siiri Auvinen ja Kuhmon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Kimmo Piirainen .

Pääset kuuntelemaan jakson Kainuun Sanomien verkkosivuilla tai suoratoistopalvelu Spotifyssa.

Uusi jakso julkaistaan kerran viikossa tiistaisin. Tervetuloa nuotiolle!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä