Ulkomaat

Yhdeksän ihmistä edelleen kateissa Norjan maanvyöryn vuoksi – kadonneiden joukossa 2- ja 13-vuotiaat lapset

Yön etsinnöissä ei löytynyt uusia kadonneita. Norjan poliisi julkaisi kadonneiden kymmenen henkilön nimet. Heistä yksi löytyi perjantaina menehtyneenä.

Norjalaiset pelastusviranomaiset eivät ole löytäneet uusia kadonneita etsinnöissään Gjerdrumin maanvyöryn alueella perjantain jälkeen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä pelastajat eivät jalkautuneet vyöryalueelle, vaan etsivät kadonneita ilmasta muun muassa lämpökameroiden avulla. Etsinnät jatkuivat maan pinnalla lauantaina päiväsaikaan. Pelastajat tutkivat romahtaneiden rakennusten ympäristöä.

Pelastusviranomaisten lauantaiaamun tiedotustilaisuuden mukaan he pitävät edelleen mahdollisena, että elossa olevia kadonneita löydetään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perjantaina viranomaiset löysivät maanvyörystä yhden menehtyneen henkilön.

Maanvyöry Gjerdrumin kunnan asuinalueella tapahtui aikaisin keskiviikkona, joten uhrit ovat olleet kateissa kolme vuorokautta. Gjerdrum sijaitsee 30 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Maanvyöry on yksi Norjan historian suurimmista. Romahtanut alue on 300 metriä leveä ja 700 metriä pitkä.

Tämä tiedetään kadonneista

Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi Gjerdrumin maanvyöryssä kadonneiden kymmenen henkilön nimet ja tiedot. Perjantaina Norjan poliisi oli julkaissut kadonneiden nimet.

Kadonneiden joukossa on muun muassa kolmen hengen perhe, jossa 40-vuotias isä, 31-vuotias raskaana oleva äiti ja kaksivuotias tytär katosivat heidän talonsa sorruttua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös toisen perheen 50-vuotias äiti katosi luonnonmullistuksessa teini-ikäisen 13-vuotiaan tyttärensä kanssa.

54-vuotias äiti ja hänen luonaan kyläillyt 29-vuotias poika ovat niin ikään kadonneet.

69-vuotias nainen katosi, kun hänen talonsa sortui. Hänen miehensä ja tyttärensä ehtivät paeta ajoissa talosta ulos ja pelastuivat.

49-vuotias nainen ei asunut alueella, mutta hän oli ulkoilemassa koiransa kanssa. Onnettomuushetkellä hän puhui miehensä kanssa puhelimessa. Puhelu katkesi kesken lauseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi kadonneiden joukossa on 31-vuotias IT-yrittäjä.

Suomi valmis auttamaan

Maanvyöryssä romahti kymmenen rakennusta, joissa on noin 30 asuntoa. Viimeisimmät neljä taloa romahtivat vielä myöhään keskiviikkoiltana.

Alueelta evakuoitiin keskiviikkona tuhat ihmistä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kirjoitti Twitterissä torstaina, että Suomi on valmis auttamaan Norjaa, jos maa pyytää apua.

– Olemme seuranneet ja seuraamme tiiviisti Norjan tilannetta ja olemme valmiita auttamaan, jos Norja apua pyytää. Olosuhteet paikalla ovat vaativat ja tekevät pelastustehtävästä vaikean, Ohisalo kirjoitti.

Pelastustyöntekijät etsivät perjantaina onnettomuuden uhreja Gjerdrumin romahtaneella asuinalueella.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä