Ihmiset

Yhdessä: Kainuussa pyörät pyörivät kesällä – pyöräilyharrastus on yleistynyt ja voidaan puhua pyöräilybuumin jatkumisesta.

Tiedätkö, miltä tuntuu kavuta Vuokatinvaaran päälle pyörällä tai kiertää Nuasjärvi keskikesällä Kainuussa?

Suomessa ja myös Kainuussa on viime vuosina näkynyt pyöräilyharrastuksen yleistyminen ja voidaan puhua pyöräilybuumin jatkumisesta. Pyöräilyolosuhteita ja palveluita kehitetään ympäri Kainuuta, ja myös pyöräilystä kiinnostuneita matkailijoita on löytänyt Kainuuseen.

Pyöräily on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana rajusti sähköpyörien yleistymisen takia ja yleisesti pyörien kehittymisen vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennen pyöriä oli vain muutamaa sorttia ja niillä pärjättiin arjessa ja harrastuksissa. Nykyään pyöriä löytyy jokaiseen käyttötarkoitukseen, kaikille alustoille ja eri vuodenajoille. Talvelle läskipyörät, kesälle maantie-, maasto-, retki-, kaupunkipyörät ja niin edelleen.

Pyöräily on mahtava harrastus, sillä se sopii kaikille. Olipa kyseessä vanhus tai vastasyntynyt tai avustusta liikkumiseen tarvitseva, jokaiselle löytyy varmasti sopiva pyörä tai pyöräkärry tai oikealla tavalla avustettu pyörä, jotta voi nauttia pyöräilyn ilosta sukulaisten, perheen tai rakkaimpien ystäviesi kanssa.

Pyöräily on todistetusti hyödyllistä sekä terveellistä mielelle ja keholle, sillä pyörän päällä ajatukset lepäävät ja keho saa tarvittavaa rasitusta, jota voi helposti itse säädellä matkan vauhdin ja pituuden avulla.

Pyöräilyharrastuksen yleistyminen yhdistää harrastajia, ja tämäkin näkyy Kainuussa, kun reilu vuosi sitten uudelleen herätetty seura Kainuun Pyöräilijät aloitti seuratoiminnan uudelleen. Seura on alun perin perustettu vuonna 1939, ja nyt uudelleen herätetyssä seurassa on jo mukana noin 100 jäsentä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun Pyöräilijät järjestävät seuran puolesta monenlaista pyöräilyyn liittyvää toimintaa, kuten viikoittaiset yhteislenkit maantielle ja maastoon. Kainuun Pyöräilijät on mukana myös Tour de Kainuu -maantiepyöräilytapahtumassa.

Kainuun Liikunnan toteuttama Tour de Kainuu -maantiepyöräilytapahtuma järjestettiin Vuokatissa ensimmäisen kerran viime kesän heinäkuussa, ja toisen kerran tapahtuma tullaan järjestämään samaan aikaan 1.-2.7.2022.

Tapahtuma on Kainuun maantiepyöräilyn kesän kohokohta, jossa ajetaan kahtena päivänä kaksi erilaista reittiä kuntoajona. Kuntoajolla ideana on, ettei tapahtumassa oteta aikaa ja reitit ajetaan nopeusryhmien mukaan ja nautitaan yhdessä pyöräilystä Kainuun mahtavissa vaaramaisemissa.

Tapahtuma sopii vasta maantiepyöräilyn aloittaneille ja kokeneemmillekin kisakuskeille. Tule mukaan nauttimaan rennosta ja reippaasta pyöräilytapahtumasta koti-Kainuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestö-työstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä

Mikä?

Tour de Kainuu

Maantiepyöräilytapahtuma 1.-2.7.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa ajetaan kaksi reittiä:

Perjantaina Tour de Nuas 85 km

Lauantaina Vaarojen kierto150 km

Lähtö ja maali Break Sokos Hotel Vuokatissa

Lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa www.tourdekainuu.fi

Pyöräilyn huumaavaa iloa Tour de Kainuussa heinäkuussa 2021.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä