Kotimaa

Huutavan ääni korvesta kuultiin maakuntalentoratkaisussa, kirjoittaa Lännen Median toimittaja Tanja Nuotio

Vielä reilu viikko sitten torstaina oli epäselvää, jatkuvatko Finnairin lennot tai ylipäätään lennot viiden maakuntakaupungin ja Helsinki-Vantaan välillä enää ollenkaan.

Epäselvää oli, miten valtio lähtisi turvaamaan lentoja Kemiin, Kajaaniin, Kokkolaan, Joensuuhun ja Jyväskylään. Sitä kyllä ratkottiin ministeri Timo Harakan (sd.) perustamassa lentotyöryhmässä. Finnair viestitti, että yhtiön ratkaisu venyy lokakuulle.

Ei ole ihme, että alueiden edunvalvojat älähtivät viimein ja vaativat pikaista ratkaisua. Se kannatti. Huutavan ääni korvesta otettiin tosissaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Meni muutama päivä, ja ministeriön työryhmä kertoi, että valtio lähtee tukemaan lentoja ensi vuonna kriisitoimena. Finnairkin kertoi ratkaisunsa: se lentää vielä ja lopettaa keväällä. Tilanne selkeni, vaikka konkreettiset lentovuorot ovat vielä arvoitus.

Suomella ei ole varaa menettää maakuntien kansainvälisten yritysten vientieuroja. Saati sitä, että alueella toimiva yritys muuttaa kokonaan pois Suomessa – lentojen puutteen vuoksi.

Finnair lopettaa lennot viiteen maakuntaan ensi vuoden maaliskuun lopussa. Valtio turvaa lennot siitä eteenpäin vuoden 2021 loppuun. Entä sitten, sitä ei vielä tiedetä. Tällä hetkellä lentoja ei ole.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä