Mielipiteet

Lukijan mielipide: Aavakare ja Suutari miekkailevat mediassa

On jännää seurata, miten Kainuun Sanomien mielipidepalstalla hyväosaiset kajaanilaiset mittelevät keskenään veroasioista (KS 3.1. ja KS 5.1.).

Hyvätuloisina henkilöinä Eila Aavakare (ps.) ja Hannu Suutari (kok.) katselevat kapitalismin tuotosta samasta näkökulmasta, mutta puoluekanta erottaa heidät raa`asti toisistaan.

Kummasti politiikka saa menestyneet henkilöt sotimaan toisiaan vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos Aavakare ja Suutari olisivat joskus "oikeasti" eläneet pienten tulojen varassa, niin he ymmärtäisivät rahattomien murheet.

Miljooniin euroihin yltävien henkilöiden elinkustannuksissa on merkityksetöntä se, onko heidän tuloveroprosenttinsa 50 vai 60 prosenttia.

Ainoastaan ihmismielen perisynteihin kuuluva ahneus saa hyvätyloisen mielen progression jäljiltä kirvelemään.

Esimerkkinä tästä Björn (Nalle) Wahlroos kertoi jokaisen olevan oman onnensa seppä ja loikkasi kiireellä omaisuuksineen veropakolaiseksi Ruotsiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli Aavakare ja Suutari ymmärtäisivät pienituloisten vaikeuksia, he ajaisivat näkyvästi pieneläkkeiden alarajan nostoa 1000 euron paremmalle puolen.

Lisäksi he patistaisivat solidaarisuusveron alarajan palauttamista takaisin 85 800 euron vuositulojen tasolle.

Tällöin näiden kahden sanansäilää käyttävän kainuulaisjulkkiksen arvostus paikallisten silmissä kasvaisi ilman, että heidän oma elintasonsa tai poliittinen kannatuksensa laskisi!

Aulis Korhonen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotkamo

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä