Mielipiteet

Lukijan mielipide: EU:n remonttilaki on järjenvastainen

Europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Heidi Hautala (vihr.) äänestivät Brysselissä Suomen etujen vastaisesti.

Aiemmin he äänestivät Suomen metsien rauhoittamisen ja soiden ennallistamisen puolesta eduskuntamme enemmistön vastaisesti.

Nyt tämä aisapari kannatti EU-lakiehdotusta, joka ajaa suomalaiset asunnon omistajat kalliisiin pakkoremontteihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietikäinen ja Hautala vaikuttavat tyystin erkaantuneen tavallisen ihmisen elämästä. Haja-asutusalueilla olevien lähes arvottomien asumusten remontointipakko on järjenvastainen teko.

Vallankin eläkeläisten rahat eivät remontointiin riitä, ja pankkilainan vakuudeksi asunto ei kelpaa. Edessä on pakkomuutto kyläkeskusten suuntaan.

Pietikäisen otaksunta, ettei remonttilaki ylettyisi koko Suomeen on tyhjän päällä. Sanoihan Jyrki Katainenkin (kok.) finanssikriisin aikoihin "ettei se kosketa Suomea", ja kuinkas sitten kävikään.

"Metsien suojelun voimaantulo ja asumusten pakkoremontointi tyhjentää maakuntien asutukset."

Jos EU:n remonttilaki tulee voimaan, niin maassamme toistuu suomalaisten viranomaisten valvoma direktiivien pikkutarkka noudatus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taas kertautuu saman kaltainen näpertely, kuin maataloustukien haun peltojen pinta-alamittaukisen valvonnassa. Näin toteutui myös jätevesiasetuksen pilkuntarkkka noudattamisen valvonta, joille italialaiset viittasivat kintaalla.

Metsien suojelun voimaantulo ja asumusten pakkoremontointi tyhjentää maakuntien asutukset, jolloin toteutuu Berliinin muurin kirjoitus "Viimeinen sammuttaa valot".