Mielipiteet

Lukijan mielipide: Hyvinvointivaltio Suomi

Sivistysvaltiona pitämämme hyvinvoiva ja onnellisten asukkaiden Suomi aikoo parantaa kansalaistensa elämää perustamalla hyvinvointialueita, joissa hyvinvoivat päättäjät turvaavat hyvinvointipalvelut asukkaille. Vaalit on käyty ja eri puolueiden listoilleen keräämät ehdokkaat toivat "voiton" joillekin.

Kisa oli äänimääristä ja näin vaikutusvallan hankkimisesta puolueille omilla alueillaan. Kansalaiset eivät tainneet vaikuttua asioiden paranemisesta, kun jättivät äänestämättä. Pitäisikö kansa vaihtaa?

Lupausten mukaan vuoden 2023 alusta sote-palvelut pelaavat viikon odotuksella jokaisessa kunnassa. Rahoitus vaan taitaa tehdä tiukkaa tulevaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallitus säätää lakeja ja määrittää asetuksilla henkilöstömitoituksia, vaikka tiedossa on puute tekijöistä.

Suurten ikäluokkien eläköityminen on ajanut sote-palvelut vaikeuksiin ja kasvava joukko ikäihmisiä joutuu elämään huonokuntoisena kotihoidossa. Kotihoidon palvelut toimivat pikavauhdilla ja lähihoitajat ovat uupumuksen rajoilla. Helppoa ei ole sairaaloissakaan lääkäreillä ja hoitajilla.

Eikä hyvältä näytä median kautta esiin tuleva hallituksen erimielisyys päätöksenteossa. Velkarahalla hoidetaan asioita tulevien sukupolvien taakaksi.

"Nykyisillä poliitikoilla lienee vaikeuksia hahmottaa tekemiensä päätösten vaikutuksia pitkällä aikavälillä."

Nykyisillä poliitikoilla lienee vaikeuksia hahmottaa tekemiensä päätösten vaikutuksia pitkällä aikavälillä. Puheissa ja haastatteluissa luetellaan miljoonalukuja eri asioiden hoitoon. Uskovatko he itsekään, että ovat tehneet puheittensa mukaan erinomaisia päätöksiä, joiden vaikutukset tulevat vuosien päästä?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ministerit vaihtavat tehtäviä "lennosta" ja antavat välittömästi omasta mielestään merkittäviä lausuntoja ja asettavat työryhmiä parantamaan tilannetta. Montakohan eri komiteaa/työryhmää pohtii aikoinaan annettuja tehtäviä, kun tuloksista ei tiedoteta?

Aluevaaleissa valituille päättäjille toivotan menestystä vaativassa tehtävässä, kun ryhdytte laatimaan sitä hallintohimmeliä, jossa tarvittavat virkamiehet ja avustajat ryhtyvät hoitamaan määrittelemiänne asioita.

Olavi Ala-Hiiro

buumeri vm. -47

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paltamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä