Mielipiteet

Lukijan mielipide: Puolangan liikuntahallin rakentamispäätös tekemättä

Kainuun Sanomat julkaisi lauantaina 30.10. uutisen Puolangan teknisenlautakunnan erosta.

Uutisessa Teemu Heikkinen tuo tietoisesti virheellistä asiaa väitteessään, että liikuntahallin rakentaminen yritettäisiin estää.

Tuon muutaman tosiasian esille kyseisen hankkeen johdosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseiselle hankkeelle on tehty investointipäätös (kunnanvaltuusto 27.10.2020, toimeenpano kunnanhallitus 6.11.202).

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa 9.11.2020. Hankkeesta on tuolloin päätetty hankesuunnitelman laadinta, jossa tuodaan esille eri vaihtoehdot ja niiden kustannusarviot.

Kunnanhallitus ei ole koskaan käsitellyt laadittua hankesuunnitelmaa ja eri vaihtoehtoja ja niiden kustannusvertailua ei ole tehty. Kunnanhallituksen toimivalta on hyväksyä hankesuunnitelma hallintosäännön mukaan. Myöskään teknisessä lautakunnassa ei asiaa ole käsitelty.

Liikuntahallin rakentamista on käsitelty seuraavan kerran urakoitsijan valinnan yhteydessä 10.5.2021 teknisessä lautakunnassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikuntahallin KVR urakoitsijan valinta on aloitettu 10.5.21 ja lopullinen päätös tehty 14.5.21 jatkokokouksessa. Jatkokokouksesta ei ole tehty erillistä pöytäkirjaa vaan päätös on lisätty 10.5. laaditun pöytäkirjan loppuun. Kokouksen 14.5. päätös syntynyt näin virheellisessä järjestyksessä, koska kokouksen läsnäolijoita, laillisuutta ja päätösvaltaisuutta ei ole todettu.

Näin ollen KVR urakoitsijan valintaa ei ole lain mukaan tehty.

Liikuntahallin rakentaminen on aloitettu, vaikka rakentamiselle ei ole lainvoimaista rakennuslupaa.

Myöskään hankintasopimusta ei ole allekirjoitettu. Ei ole voitukaan allekirjoittaa, koska lainmukaisesti urakoitsijaa ei vielä ole valittu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun katsotaan liikuntahallin rakentamiseen liittyviä päätöksiä, ei rakentamisesta ole tehty päätöstä missään. On vain päätetty rahoituksesta ja hankesuunnitelman tekemisestä.

Kaikesta virheellisestä menettelystä huolimatta liikuntahallin rakentaminen on aloitettu ilman lainmukaista päätöstä, hankintasopimusta ja rakennuslupaa.

Kaiken edellä esittämäni todenperäisyys on todennettavissa kunnanhallituksen ja teknisenlautakunnan pöytäkirjoista, jotka löytyvät Puolangan kunnan kotisivuilta.

Esa Räihä

teknisen lautakunnan jäsen (vas.)

Puolanka

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä