Mielipiteet

Lukijan mielipide: Suomi ja Nato

Lähinnä Ukrainan tilanteen johdosta on julkisuudessa taas viritelty keskustelua mahdollisesta Suomen Nato-jäsenyydestä. Itse olen aina edustanut sitä kantaa, että Suomen ei tule hakea Naton täysjäsenyyttä.

Olen aina perustellut kantaani sillä, että me emme tarvitse lisäjännitettä itärajallemme, jota jäsenyytemme Natossa takuuvarmasti toisi. Jos sekä Suomi että Ruotsi liittyisivät Natoon, Itämerestä syntyisi Nato-meri, ja sekin tekisi lisää jännitettä nykytilaan.

Tämä jännite kokonaisuudessaan olisi päällä nyt, kun Ukrainan kriisi on puhjennut ja jopa eskaloitunut. Jos Suomi olisi Naton jäsen, niin Suomeakin koskevia sotilaspoliittisia päätöksiä tehtäisiin pääosin Suomen rajojen ulkopuolella, ja mahdollisista virheellisistä päätöksistä kärsisi koko Suomen kansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siis edustan edelleen sitä kantaa, että Suomen on pysyttävä irti kaikista sotilasliitoista.

Suomen on pidettävä yllä riittävän uskottavaa itsenäistä puolustusta ja yleistä asevelvollisuutta. Meidän on pystyttävä vakuuttamaan naapureillemme, että Suomi voi omin voimin turvata oman sotilaallisen koskemattomuutensa, ja että Suomen maaperää ei voida käyttää ulkopuolisten sotilaspoliittisiin tarkoituksiin.

Ja vastuullisen valtiojohdon tulee muistaa se jo Paasikiven-Kekkosen ajoilta tuttu ja turvallinen linja – diplomatian ja neuvottelujen tulee aina kulkea etunenässä – tykit ja panssarit ovat vain äärimmäinen keino kansakunnan puolustamisessa.

Pentti Kettunen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

ex-kansanedustaja (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä