Viihde

Slummin pojat törmäävät vaikeuksiin lauantai-illan elokuvassa

Trash

TV5 klo 21.00

*** Danny BoylenSlummien miljonäärissä (2008) katupoika Mumbaista pärjäsi Haluatko miljonääriksi-kisassa ja joutui vaikeuksiin. Osattoman nuoren elinvoima, satu ja katujen kurjuus vetosivat tunteisiin.

On helppo ajatella, että Stephen Daldryn mielessä oli jotain samaa, kun hän valmisteli elokuvaansa Rion slummeista. Varhaisteinit pojat löytävät suurkaupungin kaatopaikan valtavista jätekasoista lompakon, josta myös paikallinen korruptoitunut poliisi on kiinnostunut. Sitä myötä Trash päätyy julmiin hetkiin, jotka istuvat kehnosti seikkailulliseen viritykseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aitous ja uskottavuus kärsivät, mutta tässäkin tapauksessa pojista on helppo pitää. Amerikkalaisia lähetystyöntekijöitä esittävät Rooney Mara ja Martin Sheen . Ensiesitys. (Brasilia/Britannia 2014)

Sovitus

Frii klo 15.15

**** Joe Wrightin sovitus Ian McEwanin romaanista kourii pitkällä kaavalla, vaikka James McAvoy , Keira Knightley ja muut pitävätkin yllä brittiläistä viileyttä. Nuori yläluokkainen tyttö heittää isosiskonsa poikaystävästä valheen, joka kostautuu rankasti. (Britannia 2007)

Taksikuski

Yle Teema & Fem klo 21.05

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

***** Travis Bickle ajaa taksia New Yorkin huonomaineisissa kortteleissa, jotka 1970-luvulla olivat monin verroin vaarallisempia ja rähjäisempiä kuin nykyisin. Kotona hän uhoaa omalle peilikuvalleen ja töissä jupisee kaduista, jotka jonkun pitäisi "puhdistaa". Robert De Niron hahmossa tiivistyy ikimuistoisesti suurkaupunkilainen orpous. Samoilla taajuuksilla olivat ohjaaja Martin Scorsese , käsikirjoittaja Paul Schrader ja kuvaaja Michael Chapman . New Yorkin valoissa ja varjoissa tulee pysäyttävästi vastaan myös Jodie Foster lapsiprostituoituna. Taksikuskinvaikutus tuntuu elokuvissa vahvasti vieläkin, viimeksi Jokerissa(2019). (USA 1976)

Pekka Eronen

kriitikko

Kun kaksi Rion slummien poikaa löytää lompakon paikallisen kaatopaikan päivittäisestä jätteestä, he eivät tiedä, että heidän elämänsä muuttuu ikuisesti.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä