Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kekkoselle olisi taas käyttöä

Valkovenäjä Lukašenkan johdolla kokeilee EU:n yhtenäisyyttä Puolan rajalle suunnatulla hybridioperaatiolla. Lisäksi saksalaismedia uutisoi komission vuodetun raportin, jossa uusi pakolaisvirta Venäjän kautta voidaan avata Viron ja Latvian rajalle pääkohteinaan Saksa ja Suomi.

Muistissa on vuosina 2015-2016 Venäjän menestyksekäs kokeilu turvapaikanhakijoiden työntämisestä Rajajoosepin kautta Suomeen. Noina vuosina lähes 4000 siirtolaista saapui maahamme.

Suomessa valtaa pitävät poliitikot tunnustavat yleisesti, että Puolaan suunnatussa hybridioperaatiossa on kyse ulko- ja turvallisuuspoliittisesta kriisistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ministerit Pekka Haavisto (vihr.) ja Anna-Maija Henriksson (rkp.) kertoivat medialle, että Suomella on valmiuslakien mukaan kaikki mahdollisuudet hoitaa kriittinen tilanne rajoillamme.

Oppositiossa kokoomus ja persut näkevät nykyisten turvapaikan saantisäännösten olevan rikki ja altis väärinkäytöksille. Kai Mykkänen (kok.) on esittänyt että rakennetaan itärajalle aita, mutta sen toteutuksessa koettaisiin taloudellinen ja valvonnallinen mahdottomuus.

Puolan pääministeri Morawiecki pitää hybridioperaatioon syyllisenä Venäjää ja Vladimir Putinia , jonka tahtoa Lukašenka vain toteuttaa. Valkovenäjä ja Venäjä tunnistavat myös Suomen valmiuslaissa olevien aukkojen lisäksi sen, että Suomella on Venäjän kanssa enemmän maarajaa kuin muilla EU:n mailla yhteensä.

Urho Kekkonen presidenttiajallaan (1956-1982) loi ja piti luottamukselliset suhteet Neuvostoliiton johtoon, jolla varmisti maamme itsenäisyyden myös sotien jälkeisinä vaaran vuosina. Kekkonen toimi Etykin huippukokouksen puheenjohtajana sekä lännen ja idän välisenä sillanrakentajana Helsingissä vuonna 1975, minkä seurauksena rautaesirippu yllättäen repesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nykyisellään olisi välttämätön tarve löytää Suomen johtoon uusi "Kekkonen", sillä venäläisistä vain 1 prosentti tunnistaa Sauli Niinistön Suomen presidentiksi.

Aulis Korhonen

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä