Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kohti isänmaallista aluepolitiikkaa – katse pohjoisen ja itäisen Suomen mahdollisuuksiin

On aika kääntää katse pohjoisen ja itäisen Suomen mahdollisuuksien suuntaan.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, kansalliset epäonnistuneet energiaratkaisut ja keskittävä aluepolitiikka tarvitsee selvitäkseen koko Suomen asuttamista ja maamme rikkauksien hyödyntämistä.

Myös turvallisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta tarvitsemme vahvempaa politiikkaa maamme elinvoimaisuuden puolesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Ratayhteys ympäri vuoden sulana oleviin satamiin on elinvoima- ja huoltovarmuuskysymys."

Rautatieverkko tulee rakentaa ja sitä vahvistaa läpi Suomen: vahva Itä-Suomen rata sekä poikkiliikenne idän ja lännen välillä.

Suomen itäisten osien rataverkko tulee rakentaa vastaamaan länsiraiteiden kattavuutta. Lapin ja koko Suomen huoltovarmuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi ratayhteys tulee kulkea Rovaniemen kautta myös länsirajalle. Yhteys ympäri vuoden sulana oleviin satamiin on elinvoima- ja huoltovarmuuskysymys.

Valtatie 21 Kilpisjärven kautta on luokattoman huonossa kunnossa ja tulevan Nato-jäsenyyden myötä tie on saatava kuntoon.

Kattava rautatieverkosto vahvistaisi huomattavasti huoltovarmuuden näkökulmasta itäisen ja pohjoisen alueen ja koko Suomen turvallisuutta sekä matkailun mahdollisuuksia menestyä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä yhteydessä tulee palauttaa alas ajettu henkilöliikenne myös välille Kajaani–Sotkamo.

Lentoliikenteen osalta on valtion tehtävänä varmistaa kolmen tunnin saavutettavuus koko maassa. Lapin ja Itä-Suomen maakuntakentät ovat välttämätön tukitoiminto toimivalle elinkeinoelämälle ja huoltovarmuudelle.

"Metsien kestävä käyttö turvattava koko Suomessa, eikä lisäsuojelulle ole tarvetta."

Elinvoimainen Itä- ja Pohjois-Suomi on parasta puolustuspolitiikkaa. Alueet on asutettava uudelleen. Tämä asuttaminen tarvitsee avukseen valtiollisia investointeja.

Euroopan Unionin rahaa tulee ohjata EU:n raja-alueille. EU:n rahoitus vaatii aina myös kansallisen rahoituksen ja tämän vuoksi on tärkeää, että myös Suomessa ymmärretään idän ja pohjoisen mahdollisuudet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt punnitaan se, onko EU koko Eurooppaa varten, vai vaatiiko se meiltä uusia tukipaketteja etelämpään Eurooppaan taas kerran.

Lappi ja Kainuu tuottavat koko Suomeen hyvinvointia ja metsäteollisuuden mahdollisuudet on turvattava edelleen. Metsien kestävä käyttö turvattava koko Suomessa, eikä lisäsuojelulle ole tarvetta.

Suurpetopolitiikan suhteen päätösvalta on siirrettävä maakunnalliselle tasolle. Päätösvalta pois EU:lta.

Kyllä me maakuntiemme asukkaat osaamme itsekin päättää monista paikallisista asioista paremmin kuin Brysselissä.

Maakuntavaltuustojen puheenjohtajat ja eduskuntavaaliehdokkaat (ps.).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä