Mielipiteet

Lukijan mielipide: Punamulta hömpän ylistys

Hallituksen puoliväliriihi saatiin teatraalisen esityksen jälkeen onnellisesti maaliin ja matka jatkuu punamulta hengessä, vaikka hallituksen jäsenillä ei ole varsinaisesta punamullasta mitään kokemusta – tai ymmärrystä.

Punamulta oli Kekkosen ajan luomus, jossa hyvänä apuna olivat neuvostosuhteet ja sen aika meni, kun Kekkosen aika päättyi. Nyt hallituksen ministereistä osa ei ollut vielä vaipoissa, kun punamullan aika oli jo päättynyt.

Tämän ajanjakson jälkeen Suomessa alkoi uudemman demokratian aika, presidentin valtaoikeuksia kavennettiin ja Neuvostoliiton vaikutus väheni sekä lopulta koko neuvostojärjestelmä romahti. Siinä oli punamullan lyhyt oppimäärä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vappupuheiden perusteella riihenpuinnista tuli vain voittajia. Hyvä henki hallituksessa. Tosiasiassa keskusta selätettiin punavihreän toimesta. Herää myös kysymys, sovittiinko virkanimityksistä? Pitäähän pikkuhiljaa alkaa katselemaan 87 avustajajoukolle sopivia tehtäviä julkishallinnosta. Johtajien paikkoja on avautumassa eri hallinnon aloilla.

Riihenpuinnissa unohdettiin yrittäjät ja elinkeinoelämä. Juuri ne, jotka yrittävät pitää Suomea pinnalla. Yrittäjäthän eivät nauti pääministeri Marinin suosiota.

No, turveyrittäjät saivat laastaria ja postimerkkirahaa, joka kokonaisuuteen on mitätön palkinto tai korvaus tulevista menetyksistä. Ilmasto ehkä kiittää, mutta kasvihuoneviljelijät eivät. Saatanan tunarit, sanoisi Kekkonen.

Ekonomisteista ainoastaan SAK:n Kaukoranta on antanut lievää myönteistä suhtautumista riihen tuloksiin. Viimeksi 4.5. aamu-tv:ssä poliittiseen keskustaan luettava Vihriälä oli kriittinen lopputulokseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työllistämistoimet jäivät tosiaan hyvin vajaiksi, puhumattakaan työelämän uudistuksista. Palveluiden siirtäminen kuntien vastuulle ei tuo muuta kuin kunnille lisärasitusta. Valtiovelka kasvaa, julkinen alijäämä paisuu ja kehykset on haudattu.

Vastaavasti odotamme seuraavassa syksyn riihessä veronkorotuksia, ennen kaikkea yrittäjille, mutta myös palkansaajille ja eläkeläisille. Sopeutustoimista puhuminen on tabu. Punamulta hömppä ei tuonut parannusta Suomen tilanteeseen, joten olisikohan aika sinipunan.

Lopuksi lukusuositus kansanedustajille. Kalle Isokallion Arkadianmäen aapinen , jonka lisäksi kannattaisi kuunnella asiantuntijoita.

Jaakko Kyllönen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kuntavaaliehdokas (kok.)

Kuhmo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä