Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vastaus KT:n jäseneltä Marjo Kangasharjulle – Kunpa voisinkin ratkaista hoitoalan neuvottelut!

Kiitokset Marjo Kangasharjulle avoimesta kysymyksestä allekirjoittaneelle Kainuun Sanomissa (26.9.). Kysymys on erittäin tärkeä ja ajankohtainen.

Mikä on KT:n valtuuskunta?

Valtuuskunnan jäsenet edustavat kunnallisia työnantajia ja ovat keskeisissä luottamustehtävissä tai palvelusuhteessa kuntaan tai kuntayhtymään. Jäseniä valittaessa on otettu huomioon poliittiset voimasuhteet kunnissa sekä tasapuolisuusnäkökohdat. Paikat on jaettu kunnallisvaalien 2021 tuloksen perusteella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtuuskunta on Suomessa KT:n ylin päättävä elin.

Valtuuskuntaan kuuluvat seuraavien puolueiden edustajat: Puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen (sd.), Vantaan kaupungin henkilöstö- ja konsernijohtaja; Juha Majalahti (sd.), Euran kunnanjohtaja; Juha Rostedt (kok.), Lahden kaupungin valtuuston pj.; Outi Mäkelä (kok.), Nurmijärven kunnanjohtaja; Lauri Kattelus (kok.), Laitilan kaupunginjohtaja; Taina Niiranen (kesk.), Parkanon terveys- ja hyvinvointijohtaja; Taneli Kalliokoski (kesk.), Nurmijärven kunnanhallituksen jäsen; Eila Aavakare (ps.), Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja; Marko Koskinen (ps.), Kiteen kaupunginvaltuuston vpj.; Pekka Heikkinen (vas.), Tuusulan konsernijaoston jäsen; Mari Huusko (vihr.), Pornaisten kunnanvaltuutettu.

Puolueet ovat itse nimenneet edustajansa.

Valintakriteerinä omalla kohdallani: olen ainoa perussuomalainen nainen, joka toimii valtuuston tai hallituksen puheenjohtajana Suomessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Neuvottelut työntekijäjärjestöjen edustajien kanssa tapahtuvat pääneuvottelija Markku Jalosen johtaman työryhmän kanssa. Mahdollinen esitys tuodaan KT:n valtuuskunnan pöytään käsiteltäväksi. Jos se hyväksytään, se jatkaa jatkokäsittelyyn.

Marjo Kangasharjun mukaan minulla olisi rajaton valta ratkaista kaikki neuvottelujen solmukohdat. Kunpa olisikin!

Se, että asemani vuoksi olen työnantajan edustaja, ei tarkoita sitä, etten haluaisi hoitajille hyviä työoloja, lisää palkkaa ja tasa-arvoa. Lähipiirissä on hoitoalan ammattilaisia, joten tunnen olevani oikea ihminen neuvotteluihin.

Koska olen toiminut ison rahalaitoksen työsuojeluvaltuutettuna yli 10 vuotta, näkemykseni ei ole yksipuolinen. Tärkeintä on, ettei ihmishenkiä menetetä työtaistelujen vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KT:n valtuuskunnan tiedotuksesta vastaa Markku Jalonen ja puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen. Itselläni ei ole valtuuksia enempää tiedottaa, joten saat hyvin tietoa asiasta Kirsi-Marja Lievosen erittäin hyvästä, avaavasta haastattelusta Helsingin Sanomissa (26.9.).

Yhteistyöterveisin

Eila Aavakare

KT:n valtuuskunnan jäsen,

Kajaanin kaupungin valtuuston pj. (ps.)

eduskuntavaaliehdokas

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä