Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kainuun liitto ei ymmärrä ilmastonmuutoksen torjuntaa

Kainuun liitto suunnittelee brändikseen viisinkertaiseksi laskemaansa nettohiilinielua.

Tällainen viesti on ikävää luettavaa ja kertoo, kuinka heikosti ilmastonmuutos Kainuun liitossa ymmärretään.

Jos tällaista brändiä alettaisiin todella käyttää, antaisi se meistä kainuulaisista ymmärtämättömien ihmisten kuvan. Samalla laskukaavalla koko Suomen nettonielu olisi nelinkertainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä tieto on epäoleellinen varsinaisen ongelman torjumiseksi, eikä tiettävästi kukaan ei ole tohtinut aiemmin alkaa brandäämään maata tällä tiedolla.

Teollisella ajalla maapallon ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on kasvanut 40 prosenttia johtuen erityisesti fossiilisen energian käytöstä ja yhteyttävien kasvien määrän vähenemisestä.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset koskettavat kaikkia eivätkä tunne valtioiden ja talousalueiden rajoja.

Suomi sijaitsee boreaalisella metsävyöhykkeellä, missä edelleenkin paikallisesti sitoutuu enemmän hiiltä kuin sitä ilmakehään vapautuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aivan kuten Suomi osana Pariisin ilmastosopimusta on sitoutunut, tulee meidän kainuulaisten vähentää ilmastopäästöjä ja ylläpitää hiilinielut.

Kainuun kunnista vain Kajaani ja Suomussalmi ilmoittavat päästötilanteensa julkisesti (co2-raportti.fi). Tämä kertoo muiden kuntien asenteesta paljon.

Vauhti, jolla lajien kato on tapahtumassa, ei ole kunniaksi meille nykyihmisille. Lapsemme ja lapsenlapsemme eivät koskaan tule näkemään tätä planeettaa niin kauniina ja monimuotoisena kuin me olemme sen kokeneet.

Saisimme hävetä jos emme nyt tekisi kaikkeamme tuhon torjumiseksi. Kainuun liiton tulisi luoda positiivinen mielikuva päästöjen vähentämisen ja nielujen kasvattamisen avulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harri Suutari

Kajaani

Kirjoittajan mukaan Pirunvaaran pienet avohakkuukuviot olisivat lisänneet metsän monimuotoisuutta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä