Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kokoomuksen kaksinieluinen katiska

Aina ei ole varmaa, että kaksinieluinen katiska pyytää paremmin kuin yksinieluinen. Tämän saavat todennäköisesti nyt kokea kokoomuslaiset kalamiehet.

Kokoomus lähti poliittiselle kalareissulle EU:n elvytyspakettiasiassa kaksinieluisella katiskalla – toisesta nielusta pitäisi käydä pyydykseen elvytyspaketin vastustajat ja toisesta sen kannattajat.

Kokoomusjohtajat Orpo ja Mykkänen eivät pystyneet kuitenkaan ennalta tekemään oikeita arvioita siitä, millaisen lausunnon perustuslakivaliokunta tulee asiasta sorvaamaan. Kaksikolmasosan enemmistön vaatimus tuli ehkä yllätyksenä ja näin kokoomus joutuu ratkaisijan paikalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä kaksikolmasosan vaatimus aiheutti sen, että kokoomuksen on jätettävä katiskastaan kalaluukku auki – tyhjän äänestäminen tarkoittaa juuri tätä. Nyt nekin kokoomuksen tukijat, jotka vaikkapa vahingossa sattuisivat uimaan kokoomuksen kaksinieluiseen katiskaan, voivat livahtaa auki olevasta kalaluukusta pois kenenkään huomaamatta.

* * *

Mutta lopuksi yksi tärkeä kysymys – kuinkahan moni kansalainen on eduskuntavaaleissakaan äänestänyt ehdokasta siksi, että eduskuntaan valituksi tultuaan kansanedustaja äänestää tärkeässä kansakuntaa koskettavassa asiassa eduskunnan täysistunnossa tyhjää? Samahan olisi sellaisen kansanedustajan istua kotona ja katsoa TV:stä vaikkapa Kauniita ja rohkeita. Lopputulos olisi täysin sama.

Pentti Kettunen

entinen kansanedustaja (ps.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä