Näin muutat ruokailutilan tyyliä helposti

Kyllästyttääkö ruokailutilan sisustus, mutta et halua tehdä suuria hankintoja tai isoa remonttia? Lue helpot vinkit, joilla uudistat ruokailutilan tyylin nopeasti!

Vaihda vain osa huonekaluista

Ruokailutilan tyylin vaihtaminen ei välttämättä tarkoita kaikkien kalusteiden ja sisustusmateriaalien vaihtamista. Pienetkin muutokset voivat tehdä ison eron ruokailutilan ilmeeseen.

Jos ruokapöytä on vielä hyvässä kunnossa, mutta kaipaat uutta tyyliä, kokeile vaihtaa ruokapöydän tuolit. Uudet ruokapöydän tuolit vaikuttavat kokonaisilmeeseen yleensä enemmän kuin pöydän vaihtaminen. Lisäksi tuolit saattavat olla edullisempia kuin iso ruokapöytä.

Mikäli perheessä on lapsia, helposti puhdistettava materiaali on ruokapöydän tuoleissa olennaista. Muista mitata ruokapöydän korkeus ja nykyisten tuolien mitat, jotta uudet ruokapöydän tuolit sopivat yhteen vanhan ruokapöydän kanssa.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit hakea erityylisiä ruokapöydän tuoleja muun muassa mittojen, värin tai materiaalin mukaan. Tuoleja voi tilata yksittäin tai vaikkapa neljän tuolin setin, joita on tarjolla esimerkiksi Kalune Design -, Home4You- ja Windsor and Co -merkeiltä.

Luo tunnelmaa tekstiileillä

Jos haluat tehdä nopean ja väliaikaisen muutoksen ruokailutilan sisustukseen, satsaa erilaisiin tekstiileihin. Esimerkiksi pöytäliinalla saat luotua haluamaasi tunnelmaa helposti, ja liinaa voi vaihtaa vaikka joka aterialle. Näppärästi puhdistettavat kernit tai vahakangasliinat sopivat hyvin arkikäyttöön. Juhlia varten voit hankkia pitsi- tai pellavapöytäliinan.

Pöytäliinan lisäksi tai sen sijaan uutta ilmettä ruokapöytään voi tuoda tableteilla. Eri muotoiset ja väriset pöytätabletit piristävät sisustusta ja tekevät samalla ruokapöydän siisteyden ylläpitämisestä helpompaa. Myös lautasliinat voivat toimia ruokailutilan sisustuksen väripilkkuina. Olennaisena osana kattauksessa voivat olla lautasliinateline tai tyylikkäät lautasliinarenkaat.

Jos et halua hankkia uusia huonekaluja, mutta nykyiset ruokailutilan kalusteet eivät miellytä silmiäsi, pöytäliina tarjoaa helpon ratkaisun sisustuksen päivittämiseen. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät useita erilaisia pöytäliinoja eri materiaaleista. Valitse ruokapöydän muotoon sopiva pyöreä, soikea tai suorakulmainen pöytäliina. Ruokapöydän tuolien ilmettä voit päivittää istuintyynyillä tai tuolinpäällisillä. Jos ruokailutilassa on suuri ikkuna, myös ikkunaverhojen vaihtaminen tuo sisustukseen vaihtelua.

Kiinnitä huomiota ruokapöydän ympäristöön

Et ehkä ole valmis uusimaan ruokailutilan lattiaa, kattoa tai tapetteja, mutta voit vaikuttaa niidenkin ilmeeseen ilman suurta remonttia. Ruokailutilan matto, valaisin ja taulut sekä muut seiniä koristavat esineet luovat tunnelmaa usein enemmän kuin arvaammekaan.

Pitkänukkainen paksu matto vaimentaa ääntä ja luo pehmeää tunnelmaa, mutta ruokailutilan matoksi sellainen on monesti epäkäytännöllinen. Ruokailutilan matoksi kannattaa valita matto, jonka voi vesipestä ja joka kestää jonkin verran kulutusta. Neutraalit värit ja hillityt kuviot sulautuvat osaksi muuta sisustusta, kun taas kirkkaat värit ja suuret kuvioinnit kiinnittävät huomion lattiaan.

Kattovalaisimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ruokailutilan pinta-alaan. Mieti myös, mihin haluat valon kohdistuvan: tasaisesti ympäri huonetta vai kohdistetusti esimerkiksi ruokapöydän ylle? Lisä- ja tunnelmavaloina toimivat jalkalamppu tai seinälle kiinnitettävät kohdevalot.

Ruokailutilan seinän ilmettä voit muuttaa maalaamisen tai tapetoinnin sijaan taulun avulla. Jos seinällä tällä hetkellä oleva taulu tuntuu tylsältä, mutta et kuitenkaan halua luopua siitä, kokeile vaihtaa tauluun toisenlaiset kehykset. Taulun sijaan voit piristää ruokailutilan seiniä myös esimerkiksi pienellä, kapealla hyllyllä, johon voit laittaa esille kiinnostavia esineitä tai valokuvia.

Pienet, mutta vaikutuksiltaan suuret sisustusratkaisut

Voit muuttaa ruokailutilan sisustusta helpoiten erilaisten käyttö- ja koriste-esineiden avulla. Ruokapöydällä tai erillisellä seinähyllyllä olevat koriste-esineet luovat tunnelmaa. Pöydällä säilytettävät kattaukseen liittyvät esineet, kuten lautasliinateline tai pannunalunen, vaikuttavat myös ruokailutilan sisustukseen.

Kukkakimppu virkistää minkä tahansa ruokailutilan ilmettä välittömästi. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata kauniin maljakon kukille esimerkiksi Marimekolta, Muurlalta tai Villeroy & Bochilta. Jos haluat luoda romanttista tunnelmaa tai tuoda ruokailutilaan hotellin tyylikkyyttä, satsaa kynttilöihin ja hienoihin kynttilänjalkoihin.

Ruokailutilan siisteys parantaa tietysti viihtyvyyttä, joten ruokailutilan siivoamisesta kannattaa huolehtia. Voit helpottaa siisteyden ylläpitämistä paitsi sisustus- ja materiaalivalintojen myötä, myös kodinkoneiden avulla. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät huonekalujen ja sisustusesineiden lisäksi kätevät robotti-imurit ja rikkaimurit. Muista vilkaista tarjoukset ja kampanjat, kuten Black Friday, niin saatat löytää tarvitsemasi tavarat huomattavasti edullisemmin!